Ibiza

Ibiza is een eiland van uitersten. Overdag veel gezinnen met kinderen, ‘s avonds en ‘s nachts jongeren en oudere jongeren die feesten tot diep in de nacht. Al sinds lange tijd is Ibiza een erg populair vakantie eiland onder alle lagen van de bevolking. Het imago van Ibiza is jong, snel, wild en hip. Het is echter vooral een bijzonder mooi eiland met een prachtige natuur en oude karakteristieke steden.
 
 
Het uitgaansleven van Ibiza is dan ook een ware belevenis die iedereen meegemaakt moet hebben. Op dit eiland vind je de beste clubs, de hipste feesten en hier komen alle top DJ’s van over de hele wereld hun kunsten op de draaitafels vertonen. Naast het drukke uitgaansleven biedt Ibiza echter ook rust en natuur. Geniet van de prachtige natuur en de ontspannen sfeer van het eiland. Ibiza wordt niet voor niets als een soort van hippiebestemming gezien. Dat gevoel wordt gecreëerd door de relaxte Ibiza muziek, de hippiemarkten en de onbezonnen sfeer van liefde en saamhorigheid die je zeker voelt op de betere plekken van het eiland.
 
Eivissa is de hoofdstad van het eiland en wordt in de volksmond ook wel Ibiza-Stad genoemd. Als de avond valt begint de hooggelegen stadswijk Dalt Vila te leven. Deze wijk is op de UNESCO erfgoed lijst tot monumentaal verklaard. Slenter door de slingerende smalle steegjes en trappen langs statige herenhuizen. Hier vindt je overal locale restaurants en barretjes waar je heerlijk kunt eten en drinken. En niet te vergeten de welbekende typische Ibiza boetiekjes. And… Een boottripje en uitbrakken op eiland Formentera is ook een aanrader! Mediteren en zen worden tijdens yoga is thans helemaal hip op Ibiza.
 
Vooral in het zuiden van Ibiza zijn de grote, bekende, clubs te vinden zoals de Pacha. In het noorden zijn het voornamelijk cafés aan het strand, die horen bij het hotel. Als je erop uit trekt om de omgeving te verkennen kan je beter een flesje water en/of rosé meenemen. Op een rots, uitkijkend over de zee of het binnenland smaakt het net wat lekkerder en daar vind je nou net geen bar. Blijf je in het zuiden ga dan iig langs het bruisende Calle De La Virgin voor een gratis shotje, doe een dansje in de Underground, Pacha, Space, Privilege, Eden, Es Paradis, Amnesia en DC10.
 
NB: Onze gasten ontvangen bij aankomst behalve een fles Cava en water ook een zeer uitgebreide beschrijving van de beste stekjes (strandjes, horeca, boetiekjes en clubs) in heel Ibiza. Doe er uw voordeel mee!